Behang

Behang is er in verschillende soorten en maten. Maar welke soort kiest u en waar moet u op letten als u behang gaat kopen? Wij van Behangservice Zuidwest infomeren u hier graag over. Misschien is uw oude behang toe aan vervanging, of wilt u graag behang aan de muren omdat er zoveel mogelijkheden zijn. In ieder geval kunt u met behang iedere kamer weer een mooie en frisse uitstraling geven. Het assortiment is groot en blijft alleen maar groeien, dus voor iedereen is er behang te vinden dat aan zijn of haar wensen voldoet.

Behang kiezen?

Er bestaan verschillende soorten behang, verschillende prints en veel leuke thema’s. Maar er zijn ook verschillende materialen van behang waar u uit kunt kiezen. Er is papieren behang, maar ook vliesbehang en bijvoorbeeld glasvliesbehang.
Papierbehang is een behangsoort dat de meeste mensen wel kennen. Maar dat is geen slijtvaste soort. Als u behang wilt aanbrengen in een kamer waar veel geleefd wordt, is het beter om andere materiaalsoorten te kiezen.

Fleurig nieuw behang aanbrengen

Waarom voor behang kiezen?

Behang wordt gezien als een decoratieve manier om uw muren binnenshuis te bedekken. Er kan daarbij gekozen worden voor heel sterk papier, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een speciaal thema. Als er scheuren in de muur zitten of er zijn vochtplekken aanwezig, dan kunt u deze door middel van het behang wegwerken. Ze zijn dan niet meer zichtbaar en dat is voor u vast en zeker prettiger wonen.

Welke soorten behang zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten behang. Iedere behangsoort heeft zijn eigen kenmerken, maar ook voordelen en nadelen. Sommige behangsoorten zijn erg prijzig, andere zijn van hogere kwaliteit en zo zijn er veel dingen waar dat u naar kunt kijken bij het kiezen van de juiste behangsoort. U wilt graag behang dat bij uw wensen en voorkeur past. Let daarbij goed op de eigenschappen en de voordelen. Misschien heeft u ook een budget waar dat u zich aan moet houden.

Op internet vindt u volop informatie over verschillende soorten behang, kijk maar eens op onderstaand sites:
https://www.interieurdesigner.nl/interieurtips/detail/soorten-behang

https://www.wonen.nl/woonkamer/verf-behang/nieuws/soorten-behang-welk-behang-wordt-het

U heeft uw keuze gemaakt en dan?

U kunt zelf het behang kopen en het door ons laten plakken. En als u zelf bijvoorbeeld het oude behang verwijderd en de wanden vrij van oneffenheden maakt dan scheelt dat in de kosten!

Reken voor aanbrengen van een vliesbehang zonder motief, dat is behang waarbij de wand in de lijm wordt gezet waarna het behang wordt geplakt, op een prijs voor het plakken vanaf €27,50 per rol. Deze prijs is incl. btw.

We zijn er dan vanuit gegaan dat wanden klaar zijn om te behangen. De prijs voor het behangklaar maken van de wanden is vooraf moeilijk in te schatten. Dat hangt er vanaf hoe makkelijk het oude behang loslaat en hoe de ondergrond is. Een goed begin is ook voor behangen het halve werk! Dus bespaar niet op deze kosten. Natuurlijk kunnen we wel een prijs geven voor het behangklaar maken nadat we de situatie hebben gezien.

Verwijderen van oud behang

Benieuwd naar de kosten voor uw project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

  • Specialist in behang- en sauswerk
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Professionele kwaliteitsmaterialen
  • 1 aanspreekpunt
  • Voor een perfect resultaat
  • Reeds 5.500m2 glasweefsel geplakt en 7.500m2 gesaust!