Glasweefselbehang NIEUWBOUW

Glasweefselbehang, ook wel renovlies genoemd, is een relatief nieuwe manier van behangen die sinds 2000 nog steeds groeit in populariteit. Dat is ook niet zo vreemd, want glasweefselbehang is een perfect alternatief voor stucwerk, sausen of normaal behang. heeft vele voordelen. Een greep uit de verschillende voordelen:

 • Stootvast: Heeft u lichte scheuren in uw stucwerk?Dan is glasvezelbehang een goede oplossing om verdere scheurvorming te voorkomen. Het behang wordt dan ook vaak gebruikt om muren te verstevigen.
 • Decoratief: Glasvezelbehang is echt een decoratieve toevoeging aan uw interieur. Uw muur ziet er strak uit en bestaande oneffenheden worden bedekt. Bovendien heeft u de keuze voor glasvezelbehang met structuur of zonder en is er dus voor iedereen een passende oplossing.
 • Veilig: Kiest u voor glasvezelbehang dan kiest u voor brandwerend behang. Glasvezelbehang is namelijk bijna niet ontvlambaar. De brandveiligheid wordt nog beter als u ervoor kiest een gipsplaten ondergrond te gebruiken.
 • Voordeliger dan stucwerk
 • Overschilderbaar in elke gewenste kleur: Als het behang eenmaal is aangebracht, dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor elke gewenste kleur die eroverheen wordt geschilderd. Wij gebruiken uitsluiten topmerken als Veveo en Sigma om tot een perfect resultaat te komen.
 • Duurzaam

Het interieur kunt u ook later voorzien van een andere kleur als u dit behang eenmaal heeft gekozen, want het kan meerdere malen overgeschilderd worden. Misschien vindt u nu neutraal wit mooi, maar wilt u volgend jaar grijs, of blauw of rood, het kan allemaal. Het is een mooie manier om een muur inde kamer bijvoorbeeld extra op te laten vallen en wat meer op de voorgrond te krijgen. Alle voordelen van dit behang gaat u ook ervaren wanneer het eenmaal is aangebracht. Er zijn dan ook genoeg redenen te bedenken om voor deze populaire behangsoort te kiezen!

Glad glasweefselbehang
Tegenwoordig is het gladde glasweefselbehang erg in. Daarmee krijgt u een supergladde afwerking van uw wand die in iedere gewenste kleur kan worden geschilderd. Daarnaast kan er over glad glasweefselbehang normaal behang worden geplakt. Leuk om bijvoorbeeld 1 muur in de woonkamer te voorzien van een vliesbehang met motief en de rest van de kamer in een neutrale tint te schilderen.

Voorwaarde voor het gladde glasweefselbehang is dat de wanden vrij zijn van oneffenheden als restjes oud behang of, wat we vaak zien bij nieuwbouwwoningen, resten van spack wat tegen het plafond is gespoten die op de muur terecht zijn gekomen. Goed controleren en schuren waar nodig is het halve werk!

Het gladde glasweefselbehang wat wij gebruiken is van het merk Ekotex, type 9200 sprint. Dat is een voorgelijmd weefsel wat  door een waterbak wordt getrokken. Door het water wordt de lijm geactiveerd en kan de baan direct op de wand worden geplakt.

Bekijk het filmpje hieronder hoe e.e.a. werkt.

Om u een idee te geven hoe glasweefselbehang eruit ziet hebben we een referentiewoning in Yerseke beschikbaar. Deze woning hebben we behangen met glasweefselbehang en geschilderd. Neem contact met ons op als u vrijblijvend wilt kijken in deze woning.

Bent u benieuwd naar de kosten van uw project? Neem dan snel contact op, wij zullen u binnen 24 uur benaderen.

 • Specialist in behang- en sauswerk
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Professionele kwaliteitsmaterialen
 • 1 aanspreekpunt
 • Voor een perfect resultaat