Renovliesbehang NIEUWBOUW

Renovlies is een populaire manier van behangen wat vaak in nieuwbouwwoningen wordt toegepast. Dat is ook niet vreemd, want renovliesbehang is een perfect alternatief voor stucwerk, sausen of normaal behang en heeft vele voordelen. Een greep uit de verschillende voordelen:

 • Haarscheur-overbruggend: Nieuwbouwwoningen “werken” en daardoor ontstaan haarscheurtjes in de wanden. Met renovliesbehang zijn deze scheurtjes niet zichtbaar.
 • Decoratief: renovliesbehang is echt een decoratieve toevoeging in uw interieur.
 • Voordeliger dan stucwerk
 • Overschilderbaar in elke gewenste kleur: Als het behang eenmaal is aangebracht, dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor elke gewenste kleur die eroverheen wordt geschilderd. Wij gebruiken uitsluitend topmerken om tot een perfect resultaat te komen en gebruiken standaard latex in schrobklasse 1
 • Duurzaam
 • Snel aangebracht: In de meeste situaties is de woning binnen een week volledig behangen en gesaust!

Het interieur kunt u ook later voorzien van een andere kleur als u dit behang eenmaal heeft gekozen, want het kan meerdere malen overgeschilderd worden. Misschien vindt u nu neutraal wit mooi, maar wilt u volgend jaar grijs, of blauw of rood, het kan allemaal. Alle voordelen van dit behang gaat u ook ervaren wanneer het eenmaal is aangebracht. Er zijn genoeg redenen te bedenken om voor deze populaire behangsoort te kiezen!

Glad renovliesbehang

Tegenwoordig is het gladde renovliesbehang erg in trek. Daarmee krijgt u een gladde afwerking van uw wand die in iedere gewenste kleur kan worden gesaust. Daarnaast kan er over glad renovliesbehang normaal behang worden geplakt. Leuk om bijvoorbeeld 1 muur in de woonkamer te voorzien van een vliesbehang met motief en de rest van de kamer in een neutrale tint te sausen..

Voorwaarde voor het renovliesbehang is dat de wanden vrij zijn van oneffenheden als restjes oud behang of, wat we vaak zien bij nieuwbouwwoningen, resten van spack wat tegen het plafond is gespoten die op de muur terecht zijn gekomen. Goed controleren en schuren waar nodig is het halve werk!

Ekotex 210gram per m2

Het renovliesbehang wat wij gebruiken is van het merk Ekotex, type 9200-210gr./m2. Wij hebben voor dit behang gekozen omdat het een zware kwaliteit is. Vaak wordt er gebruik gemaakt van behang van 150 gram per m2, Ekotex 9200 is 210gram per m2.

Ekotex 9200 is een voorgelijmd behang wat  door een waterbak wordt getrokken. Door het water wordt de lijm geactiveerd en kan de baan direct op de wand worden geplakt.

Bekijk het filmpje hieronder hoe e.e.a. werkt.

Om u een idee te geven hoe renovliesbehang eruit ziet kunt u altijd op een lopend project langs komen. Neem contact met ons op als u vrijblijvend wilt komen kijken.

Bent u benieuwd naar de kosten van uw project? Neem dan snel contact op via onderstaande knop.

 • Specialist in behang- en sauswerk
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Standaard renovliesbehang 210gram per m2
 • Standaard schrobklasse 1 latex
 • Ervaren: reeds 40.000m2 renovlies geplakt en 45.000m2 gesaust